Tågstopp Varberg- Kungsbacka- Varberg kommande fredag, lördag och söndag

21 september 2020 | Nyheter

All tågtrafik är inställd på sträckan Varberg- Kungsbacka- Varberg kommande fredag, lördag och söndag. Det beror på att Trafikverket genomför arbeten på bangården i Varberg, som gör att Varbergs station inte kan användas. Det påverkar även Viskadalsbanan med tågstopp Varberg-Veddige-Varberg under samma period. Västtågen Göteborg- Varberg- Göteborg körs som vanligt, men kommer att vända i Åsa. 
-Rådet att söka resan i reseplaneraren är viktigare än någonsin den här gången. Även de som pendlar regelbundet kan alltså behöva kontrollera hur resan påverkas under tågstoppet. Man får räkna med längre restid och att vissa ersättningsbussar avgår före tågets ordinarie tid, säger Hallandstrafikens presschef Peter Gyllander. 

Stoppet gäller hela fredag, hela lördag och hela söndagen, 25-27 september. Bussar kommer att ersätta tågen och på Västkustbanan köra mellan Falkenberg och Hede station där resan fortsätter med tåg. Under fredagen kommer vissa morgon- och eftermiddagståg dessutom att ersättas med buss hela sträckan Göteborg- Falkenberg. Även de sista Öresundstågen sent på torsdagskvällen, från och till Göteborg kommer att påverkas.

På sträckan Varberg- Veddige-Varberg på Viskadalsbanan, ersätter bussar de inställda tågen.  
-Vi kan inte nog betona vikten av att söka resan i reseplaneraren i appen eller på hemsidan, för där finns alla tider presenterade, betonar Peter Gyllander. 

På bland annat Varbergs station, Falkenberg station, Hede station och Göteborgs C kommer det att finnas kundvärdar på plats som hjälper resenärerna till rätta. 
Hallandstrafiken och Öresundståg har förberett ersättningsbussarna enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, för att i möjligaste mån undvika trängsel. 
-Ersättningsbussarna kommer att köras med ungefär halv beläggning ombord för att alla resenärer ska få en bekväm och säker resa. Framdörren och främsta delen av bussarna kommer att vara avstängd för att ge förarna en trygg arbetsmiljö. Det finns också extra bussar att sätta in om behovet uppstår, säger Peter Gyllander och upprepar: 

-Med risk för att bli tjatig,  sök alltid resan i reseplaneraren i appen eller på hemsidan och räkna med längre restid.